Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβουλές για την υγεία των μαλλιών

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ξηροδερμία στο κεφάλι, πυτιρίδα, φαγούρα κ.τ.λ. Για να διατηρήσουμε υγιή μαλλιά θα πρέπει να τα φροντίζουμε προσεκτικά. Το κυριότερο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το τριχωτό της κεφαλής δημιουργεί ανωμαλίες σε περιόδους μεγάλου στρες και όταν είμαστε στενοχωρημένοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο θύλακας της τρίχας δεν παίρνει οξυγόνο και η τρίχα δεν αναπνέει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηροδερμία, ή λιπαρότητα, ή, στην χειρότερη περίπτωση, τριχόπτωση.
Όταν λουζόμαστε θα πρέπει να βρέχουμε πολύ καλα τα μαλλιά μας και να βάζουμε μικρή ποσότητα σαμπουάν, γιατί αν βάλουμε πολύ, χαλάει το ph  της επιδερμίδας και θα δούμε νιφάδες! Θα πρέπει να βρούμε το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο μαλλιών μας, και να μην χρησιμοποιούμε πολλά αντιπυτιριδικά. Αν χρησιμοποιούμε  μαλακτική κρέμα ή μάσκα, δεν χρειάζεται να βάζουμε μεγάλες ποσότητες. Για πολύ απαλά μαλλιά αφήστε τη μαλακτική ή τη μάσκα περισσότερη ώρα και χτενίστε τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της μάσκας, με απαλές κινήσεις.
Μία πολύ ωραία και απλή θεραπεία για άμεση ζωντάνια σε όλους τους τύπους μαλλιών είναι η εξής:
- Γεμίστε ένα φλυτζάνι τσαγιού με ελαιόλαδο ( για τους άντρες με τριχόπτωση δαφνέλαιο)
- Βρέξτε τα μαλλιά σας καλά και απλώστε κανονικά το σαμπουάν σας, κάνοντας πλούσιο αφρό
- Πάρτε το φλυτζάνι με το ελαιόλαδο και αδειάστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο επάνω στο κεφάλι σας, κάνοντας ταυτόχρονα μασάζ. Κάντε ελαφρύ μασάζ, μέχρι να καταλάβετε ότι ο αφρός έχει σχεδόν εξαφανιστεί
- Λουστείτε ακόμα δύο χέρια με το σαμπουάν
- Περάστε αν θέλετε μαλακτική κρέμα (δεν θα πρότεινα να βάλετε την ίδια μέρα μάσκα μαλλιών, καθώς το ελαιόλαδο έχει θρέψει την τρίχα)
Με αυτήν τη διαδικασία θα δείτε τα μαλλιά σας πολύ λαμπερά και ζωντανά και θα απαλαγείτε από ερεθισμούς διαφόρων ειδών. Μην φοβάστε, δεν θα λαδώσουν τα μαλλιά σας.
Μην ξεχνάτε να μην τρίβετε πολύ το κεφάλι κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Κάντε απαλό μασάζ ΜΟΝΟ στις ρίζες.
Με τις υγείες σας!

1 σχόλιο: